Ett familjeföretag med entreprenörsanda

Backahill är ett familjeägt bolag som grundades1998. Vi har rötterna i Ängelholm och Bjärehalvön — 
men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer.

Projekturval

Vi drivs av en stark entreprenörsanda och är idag verksamma över hela landet och utomlands - både med egna företag och genom ägarintressen i några av Sveriges ledande fastighetsbolag. Nedan presenterar vi löpande nya och gamla projekt i urval.

Kv. Vakteln

Storgatan 23 i Ängelholm är snart färdigrenoverad. Lägenheter från 45 till 94 kvm. Inflyttning 1 mars 2020.

Motor Village

Nya fräscha lokaler står nu klara för bilfirman Motor Village i Ängelholm. Idag säljs märken som Peugeot och det franska lyxmärket DS.

Norrvikens trädgårdar

Backahill Bjäre AB har förvärvat verksamheten i Norrvikens trädgårdar, och tar under det nybildade bolaget Norrviken Utveckling AB hand om drift, förvaltning och utveckling där.

Aktuellt

2020-02-07

I nytt samarbete med Willa Nordic kommer projektet Greenside att börja byggas under våren 2020 med beräknad inflyttning mars 2021. Vi planerar 8 stycken bostäder. 

2019-12-09

En ny detaljplan för Gamlegården i Båstad har vunnit laga kraft i början på december. Detta innebär att vi kan söka bygglov för den nya bebyggelsen med parkeringskällare, butiker runt en innergård och bostäder ovanpå.

Vi engagerar oss

Vi tror på idrotten och en aktiv fritid

Vi engagerar oss gärna, både känslomässigt och ekonomiskt, främst i den lokala idrotten på alla nivåer. För oss är den en del av ett hållbart samhälle. Men vi sponsrar även andra verksamheter som främjar hälsa, trygghet, sysselsättning och trivsel. 

Ett samlat arenaområde för Ängelholm

Vi arbetar genom vårt ägande i Arenabolaget i Ängelholm AB för att få till ett samlat arenaområde där många olika fritidsaktiviteter kan samordnas, vilket ger främst ungdomar sysselsättning och bättre hälsa samtidigt som det minimerar transportbehoven. Ovan visar vi skiss på etapp 1.

50% width

Backahills historia!

Backahill har funnits i mer än 20 år och värnar om ursprunget, traditionen och arvet - samtidigt som vi skapar visioner för framtiden.

Läs mer

Backahill

Årsredovisning 2018

Bläddra i vår senaste årsredovisning

Fokus

Våran hyresgäst
Magnus Sikrot

Se vår senaste film här