Ett familjeföretag med entreprenörsanda

Backahill är ett familjeägt bolag som grundades1998. Vi har rötterna i Ängelholm och Bjärehalvön — 
men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer.

Projekturval

Vi drivs av en stark entreprenörsanda och är idag verksamma över hela landet och utomlands - både med egna företag och genom ägarintressen i några av Sveriges ledande fastighetsbolag. Nedan presenterar vi löpande nya och gamla projekt i urval.

Lediga lgh. Kv. Vakteln

Storgatan 23 i Ängelholm är snart färdigrenoverad. Lägenheter från 45 till 94 kvm. Inflyttning 1 mars 2020.

Motor Village

Nya fräscha lokaler står nu klara för bilfirman Motor Village i Ängelholm. Idag säljs märken som Peugeot och det franska lyxmärket DS.

Norrvikens trädgårdar

Backahill Bjäre AB har förvärvat verksamheten i Norrvikens trädgårdar, och tar under det nybildade bolaget Norrviken Utveckling AB hand om drift, förvaltning och utveckling där.

Aktuellt

2019-11-12

Backahill kommer tillsammans med Stiftelsen Gripen bidra till att bryggan i Kappelhamn blir restaurerad så att transporter till ön kan ske på ett säkert vis. 

2019-10-21

Nodea blir ny titelsponsor till tennisveckorna i Båstad. 

Vi engagerar oss

Vi tror på idrotten och en aktiv fritid

Vi engagerar oss gärna, både känslomässigt och ekonomiskt, främst i den lokala idrotten på alla nivåer. För oss är den en del av ett hållbart samhälle. Men vi sponsrar även andra verksamheter som främjar hälsa, trygghet, sysselsättning och trivsel. 

Ett samlat arenaområde för ungdomars skull

Vi arbetar genom vårt ägande i Arenabolaget i Ängelholm AB för att få till ett samlat arenaområde där många olika fritidsaktiviteter kan samordnas, vilket ger främst ungdomar sysselsättning och bättre hälsa samtidigt som det minimerar transportbehoven.

50% width

Backahill 20 år

Backahill har funnits i 20 år och värnar om ursprunget, traditionen och arvet - samtidigt som vi skapar visioner för framtiden.

Läs mer

Backahill

Årsredovisning 2018

Bläddra i vår senaste årsredovisning

Fokus

Våran hyresgäst
Magnus Sikrot

Se vår senaste film här