Fågelsången - Uthyrning pågår!

Välkomna till helt nya Fågelsången i Ängelholm. Med vacker utsikt precis vid Rönne Å finns lägenheter i flera olika storlekar. Uthyrningen pågår.

Läs mer och ansök

Energifrågor?

Är du orolig över situationen på energimarknaden? Vad innebär egentligen energi- och effektbrist? Vi har samlat information på vår hemsida.
Läs här!

Ett familjeföretag med entreprenörsanda

Backahill är ett familjeägt bolag som grundades1998. Vi har rötterna i Ängelholm och Bjärehalvön — 
men också i våra ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer.

Projekturval

Vi drivs av en stark entreprenörsanda och är idag verksamma över hela landet och utomlands - både med egna företag och genom ägarintressen i några av Sveriges ledande fastighetsbolag. Nedan presenterar vi löpande nya och gamla projekt i urval.

Ängelholm Market

Öppnar påsken 2023

Arenastaden

Vi är med och bygger idrottsstaden

Båtsmannen

Vi kallar projektet Sollyckan och planerar för byggstart under 2023/24.

Aktuellt

2022-12-02

Backahill erbjuder numera alla kommersiella hyresgäster så kallade Gröna hyresavtal.
Gröna hyresavtal är en samverkansform för hyresgäst och fastighetsägare att tillsammans minska lokalernas miljöpåverkan.

2022-09-28

Backahill är ett familjeägt bolag som bildades 1998. Vi har rötterna i Ängelholm och på Bjärehalvön - men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer. Grunden i företagets verksamhet är att äga, förvalta och utveckla fastigheter.

Vi engagerar oss

Det handlar om mer än dans

Dansfabriken är en av de föreningar som Backahill stöttar. Vi satsar främst på ungdomar och på Dansfabriken är 80 procent av medlemmarna mellan fyra och 14 år.

Ett helägt dotterbolag till Ängelholms Akademi

För att vi ska bli en attraktiv studentstad krävs så mycket mer än bra utbildningar. Vi behöver en miljö som attraherar unga med nöjen och aktiviteter. 

50% width

Backahills historia!

Backahill har funnits i mer än 20 år och värnar om ursprunget, traditionen och arvet - samtidigt som vi skapar visioner för framtiden.

Läs mer

Backahill

Årsredovisning 2021
Annual report 2021

Bläddra i vår senaste årsredovisning

English version

Fokus

Vår Vd & Koncernchef
Lennart Mauritzson
Blickar tillbaka på 2021
och ger oss en snabb
bild av 2022

Se filmen

Backahill Annual report 2021

We are a family business that owns, develops and manages properties. Our business is driven by a strong entrepreneurial spirit and we aim to be a positive force for change in the communities we are part of.
Klick! READ