Fågelsången klar för uthyrning

Välkomna till helt nya Fågelsången i Ängelholm. Med vacker utsikt precis vid Rönne Å, är vi nu klara för uthyrning av totalt 69 lägenheter i flera olika storlekar. 

Läs mer och ansök

Ett familjeföretag med entreprenörsanda

Backahill är ett familjeägt bolag som grundades1998. Vi har rötterna i Ängelholm och Bjärehalvön — 
men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer.

Projekturval

Vi drivs av en stark entreprenörsanda och är idag verksamma över hela landet och utomlands - både med egna företag och genom ägarintressen i några av Sveriges ledande fastighetsbolag. Nedan presenterar vi löpande nya och gamla projekt i urval.

Gamlegården i Båstad

Gamlegården är invigd och alla våra lägenheter är nu uthyrda.

Båtsmannen

Vi kallar projektet Sollyckan och planerar för byggstart under 2022.

Greenside uthyres!

Nybyggda hyresrätter alldeles invid Båstad Golfklubb i Boarp. Klicka in och se filmen!

Aktuellt

2022-09-28

Backahill är ett familjeägt bolag som bildades 1998. Vi har rötterna i Ängelholm och på Bjärehalvön - men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer. Grunden i företagets verksamhet är att äga, förvalta och utveckla fastigheter.

2022-07-21

Två av Ängelholms största fastighetsägare och stadsutvecklare, Backahill och Melin Fastigheter, vill tillsammans skapa ett nytt kvarter med unik karaktär och innehåll på Stationsområdet.

Backahill Annual report 2021

We are a family business that owns, develops and manages properties. Our business is driven by a strong entrepreneurial spirit and we aim to be a positive force for change in the communities we are part of.
Klick! READ

 

Vi engagerar oss

Vi tror på idrotten och en aktiv fritid

Vi engagerar oss gärna, både känslomässigt och ekonomiskt, främst i den lokala idrotten på alla nivåer. För oss är den en del av ett hållbart samhälle. Men vi sponsrar även andra verksamheter som främjar hälsa, trygghet, sysselsättning och trivsel. 

Ett samlat arenaområde för Ängelholm

Vi arbetar genom vårt ägande i Arenabolaget i Ängelholm AB för att få till ett samlat arenaområde där många olika fritidsaktiviteter kan samordnas, vilket ger främst ungdomar sysselsättning och bättre hälsa samtidigt som det minimerar transportbehoven. Ovan visar vi skiss på etapp 1. Byggstart november 2020.

50% width

Backahills historia!

Backahill har funnits i mer än 20 år och värnar om ursprunget, traditionen och arvet - samtidigt som vi skapar visioner för framtiden.

Läs mer

Backahill

Årsredovisning 2021
Annual report 2021

Bläddra i vår senaste årsredovisning

English version

Fokus

Vår Vd & Koncernchef
Lennart Mauritzson
Blickar tillbaka på 2021
och ger oss en snabb
bild av 2022

Se filmen