Sport & Evenemang AB

Sport & Evenemang AB

Inom Backahills affärsområde, Destinationsutveckling finns Sport & Evenemang AB (S&E).

Tanken med bolaget är att bidra till att generera intäkter till Backahills verksamheter inom destinationsutvecklingsbenet, att stärka Ängelholm och Båstad/Bjäre som platsvarumärken samt som året-runt-destinationer med årligen återkommande upplevelser.

Företaget kartlägger, identifierar och bearbetar rättighetsägare, arrangörer och kommersiella samarbetspartners. S&E letar efter evenemang främst inom områdena: aktiv livsstil, båt & hav, kultur & musik samt matturism.

Genom att skapa upplevelser och evenemang inom fokusområdena ska det ge riktade effekter, både ekonomiska och varumärkesmässiga för bolag inom Backahill-koncernen.

I samverkansformer med destinationen har S&E  bland annat skapat nya utvecklingsmöjligheter för Birgit Nilssons hyllningskonsert som 2024 gör en scenförflyttning från museet till Centercourten i Båstad. En helhetsupplevelse tillsammans med arrangören, Hotel Skansen, restauranger, samarbetspartners & näringslivet som ska locka till sig nya målgrupper och internationella gäster.

I samarbete med Norrviken och en internationell arrangör har S&E lyft motorevenemanget BotaniCar till ett stort internationellt evenemang, ”The Aurora”.

I januari 2024 förvandlades Catena Arena från en given plats för hockey till arena för handboll på absolut elitnivå. En tillställning som blev den första i raden av många i framtiden i Catena Arena. Matchen är ett resultat av det strategiska arbete som inletts av Sport & Evenemang för att få fler evenemang till Ängelholm och idrottsområdet som utvecklas runt Catena Arena.

 

Backahill destinationsutveckling, Sport & Evenemang

Se filmen

Kontaktinfo

 

Ingrid Lövkrona Ljunggren
+46 76 719 56 60
ingrid@sporte.se

Johan Pagerup, VD
Mobil: +46 70761 18 10
johan.pagerup@sporte.se

Framtidsvisioner

Solbruket i Ängelholm

Ett seniorboende med bostadsrätter samlat kring en överglasad gemensam gård med känslan av medelhavsklimat.

Sollyckan i Båstad

Ett seniorboende som man aktivt väljer själv.
En plats för livets goda år.