Dansfabriken

Dansfabriken

Vi är stolt partner till Dansfabriken. Dansfabriken undervisar drygt 50 ledare för att erbjuda dansglädje i olika stilar till över 1000 aktiva medlemmar, från 2 år till senior. Visionen är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning för medlemmarna och spela en viktig roll i deras utvecklingsresa. Genom fokus på ett gott och inkluderande ledarskap vill man skapa trygga miljöer som stärker de aktivas fysiska och psykiska hälsa.

Dansfabriken är en del av Aktivitet Förebygger i Ängelholms kommun. Via aktivitet förebygger erbjuds föreningsaktivitet på skoltid för barn i åk 4 och åk 6 både i och kring Ängelholm.
Våren 2022 fördjupade Dansfabriken samarbetet och det utbildades tre instruktörer i Dans för hälsa (DFH). Dans för hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela Skandinavien. Dans för Hälsa handlar om kravlös dans under/efter skoltid med fokus på rörelseglädje och social gemenskap som är gratis för deltagarna.
Dansfabriken bedriver sedan en tid tillbaka även en uppskattad Seniordans för att främja god hälsa för äldre men framför allt för att ge dem en samlingspunkt.

Sponsor Dansfabriken Ängelholm