Det första spadtaget för Sollyckan

Det första spadtaget för Sollyckan

Idag togs det första spadtaget för Sollyckan, ett bekymmersfritt boende för dig som är 50+ och söker livskvalitet, gemenskap och ett bekvämt liv mitt i hjärtat av Båstad. Med 29 lägenheter i storlekar från 53 till 120 kvadratmeter har vi skapat en oas för dem som uppskattar livet och vill ha nära till allt. Den gröna innergården är hjärtat av Sollyckan och erbjuder en fridfull plats för samvaro för dig och ditt sällskap.

Lennart Mauri­tzson, VD och Koncernchef för Backahill, tillsammans med Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande i Båstad och Mikael Bertilsson från MMB, tog idag det första symboliska spadtaget inför byggstarten, som börjar idag, den 6 september 2024.

Backahill förvärvade kvarteret Båtsmannen den 1 mars 2018. Området bestod av 6-7 fastigheter som revs för att ge plats åt det nya byggprojektet Sollyckan.

Lennart Mauritzson, VD och Koncernchef, Backahill
Vi är oerhört glada över att äntligen ha påbörjat förverkligandet av Sollyckan och att kunna erbjuda Båstad något helt unikt. Här får våra boende möjlighet att leva bekvämt och åldras på en av Sveriges vackraste platser. Båstad är välkänt för sin naturskönhet, och detta boende ger dig chansen att omfamna en vardag fylld av livets goda stunder. Vi ser fram emot att kunna välkomna de första boende runt midsommar 2026 och se platsen utvecklas från vad den är idag till en plats fylld av liv.

Entreprenaden ska vara klar sista maj 2026, med inflyttning runt midsommar 2026.

Läs mer om projektet här: https://www.sollyckan.se

Har du frågor angående försäljningen av bostäder? Kontakta Susanne Hansen, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån susanne.hansen@fastighetsbyran.se

Har du frågor angående projektet Sollyckan? Kontakta Lennart Mauritzson, VD & Koncernchef på Backahill­