Sollyckan

Ett härligt boende mitt i Båstad. Kanske har ni planer på att sälja er villa för ett smart boende där det finns möjlighet till så mycket andra roliga aktiviteter. Ett Passionärsboende för er 50+
Adressen är Köpmansgatan 59-63

 

Passionärsboende Sollyckan 

Sollyckan kommer att ha cirka 30 lägenheter i storlekar från 52 till 107 kvadratmeter. Man bor bekymmersfritt mitt i centrala Båstad och har nära till det mesta. Bostadsrättsinnehavarna kan njuta av ett bekvämt boende med bilparkering i källaren, gemensamhetslokal, gemensamt spa och behandlingsrum samt några butikslokaler utmed Köpmansgatan som finns till uthyrning. Den gröna innergården bjuder på olika platser för samvaro i mindre eller större grupp. 

Byggnaderna har utformats med varierande gavlar utåt gatan och med träpaneler som fångar upp den äldre Båstadkaraktären. Husen får olika kulörer, bredder och höjder på två till tre våningar. På en gavel mot Tennisvägen planeras, som en hyllning till Märta Måås Fjetterström, en stor väggmålning inspirerad av hennes vävkonst. På balkonger och in mot innergården kommer husen att ha en varm träkänsla i fasaderna. Trädgårdsrummet kan bara anas från vissa vinklar i stadsrummet och väcker en nyfikenhet hos betraktaren. Belysningen av innergården görs likt en park med upplysta punkter och gångar, men i övrigt följer ljuset dagsljusets vandring.

Anmäl ert intresse genom vårt formulär här!

Titta gärna på filmen som visar lite hur det kommer att kunna se ut interiört i den fina innergårdsmiljön.
Klicka här!

Båstad året om!

Sollyckan blir ett boende utöver det vanliga. Fin arkitektur skapar ett modernt och bekvämt boende, centralt med närhet till hav och natur. Ett enkelt och tryggt val där vinterträdgården under glastak ger ljus och värme året om. En känsla av parkmiljö där frost och regn inte finns.

Välkomna att göra en intresseanmälan
till framtidens boende. (Klicka här)

 

Njut av naturen och allt vad som erbjuds. På Bjärehalvön och dess närhet finns flera olika golfbanor som erbjuder unika upplevelser.

Säljstart hösten 2023

 

Sollyckan i Båstad

För att lättare få en överblick av Sollyckan projektet har vi tagit fram 3 datoranimerade filmer där ni enkelt får en överblick över kvarteret Båtsmannen och projektet Sollyckan. Se våra uppdaterade filmer - klicka på länkarna nedan!

Bilden till höger visar fasaden från sydöst.
Klicka på länken nedan för att se lite mer hur det kan komma att se ut.

Se Film

Titta gärna på exteriörfilmen för Köpmansgatan

Se Film 

 

I vacker natur med skog, hav och härliga aktiviteter nära inpå husknuten.

50+ 

Passionärsboende 

Säljstart 2023

Bjärehalvön är så mycket mer än Båstad, tennis och fina golfbanor. Hitta dina favoriter i Skånes nordvästligaste hörn - från caféer till gårdsbutiker och en unik vingård.

Andelen äldre i vårt samhälle. Våra seniorer är också allt friskare och mer aktiva högt upp i åren. Det finns fler år att njuta av efter fasen när man varit mer produktiv. År som kanske används för upplevelser, resor och kultur i högre utsträckning. Många vill bo kvar på den plats där man byggt upp ett socialt nätverk. Avsaknaden av attraktiva bostäder gör att många bor kvar i onödigt stora villor eftersom det är ekonomiskt fördelaktigt trots att de är ansträngande att underhålla och sköta. Ska man få någon att lämna villan måste det finnas bekväma och bra bostäder på goda lägen att flytta till. Då startas flyttkedjor där andra familjer lämnar mindre bostäder och flyttar in i villorna.

I kvarteret Båtsmannen i Båstad finns goda förutsättningar för ett inspirerande bostadsprojekt som man kan känna sig sugen på att bo i när man uppnått pensionsåldern. Platsen är central i Båstad men dåligt utnyttjad idag. Här är det lätt att skapa fina miljöer och livskvalitet – och det är vår ambition. Vårt högkvalitativa seniorbostadskoncept kallar vi för Sollyckan, en anspelning på ljuset och gemenskapen som projektet erbjuder.

Trädgården är för många en källa till glädje. Att kunna påta i trädgården och få plantor att växa är både avkopplande och livgivande. Sollyckan baseras på en överglasad gemensam innergård där det går att njuta av trädgårdens alla fördelar under hela året. Oavsett årstid erbjuder Sollyckans trädgård en nederbördsfri miljö att vistas i, med sekatören, boulekloten eller kaffekorgen i vänners sällskap. Glastaket ger rummet ett medelhavsklimat och bidrar även till en effektiv energihushållning. Runt innergården löper loftgångar som ger direktkontakt med det delade uterummet och överblick åt alla lägenhetsinnehavare. Det skapas snabbt en gemenskap när alla boende dagligen rör sig i de allmänna ytorna.
 

Vårt nya projekt Sollyckan kommer att byggas och klara de högt ställda kraven inom nordiska symbolen Svanen.