Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgårdar är ett viktigt besöksmål för destinationen Båstad. I dag drivs verksamheten i Norrvikens trädgårdar av ett familjeägt bolag.

Vår ambition är att utveckla Båstad som destination och Norrvikens trädgårdar är en viktig del i den ambitionen. Här arbetar vi för att utveckla Norrviken som anrikt besöksmål med restaurang och historiska stilträdgårdar, där hälsa och hantverk står i centrum. 

Under 2018 stod ett av två planerade växthus klart: Victoriahuset, i viktoriansk stil och med Crystal Palace i London som förebild. Den vackra arkitekturen och de många möjligheterna som ett växthus erbjuder har påverkat besökssiffrorna positivt och antalet evenemang och bokningar av bröllop och privata fester är många. Norrviken är även skådeplatsen för en populär och återkommande hantverksmässa, och antalet evenemang utökas dessutom med en dansbandsfestival.

År 2021 invigdes ett nytt kulturhus, Ravinen, i nära anslutning till Norrvikens trädgårdar, vilket gör området än mer lockande för besökare. Den fantastiska byggnaden har ritats av arkitekt Pontus Möller och har tydliga arkitektoniska värden. Kulturhuset Ravinen är totalt 1500 kvm innehållandes tre utställningslokaler på totalt 350 kvadratmeter där tonerna ask, vitt och betong är genomgående. Samma år färdigställdes en ny personalbyggnad och ett nytt, fint entréhus med butikslokal där souvenirer, växter och heminredning kan köpas.

 " På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.Camilla Berthilsson, VD.

Läs gärna mer om Norrviken här