Ny handelsplats!

Centrala Båstad får en ny mötesplats med handel och bostäder runt en innergård.

I Båstad har Backahill påbörjat bygget av en ny anläggning kallad Gamlegården. Backahill har bl.a. stora intressen i hotell - & besöksnäringen på Bjäre och satsar nu på att skapa förutsättningar för ett utökat helårsboende i den populära semesterorten. Man har skapat bostäder, besöksanläggningar, företagsby samt ett externhandelsområde och planerar nu för både centrala seniorbostäder och en ny handelsplats längs med Köpmansgatan. En gammal Ica-affär har rivits och ger plats för en ny, modern handelsplats runt en skyddad innergård. 

Projektet omfattar butikslokaler i markplan med en parkeringskällare under, och med två våningar med bostäder ovanpå. Totalt ca 1100 m2 lokalyta, 17 lägenheter och ett 50-tal p-platser planeras. 

”Gamlegårdens gårdsplan blir en mötesplats med uteserveringar och ett flöde av folk till och från butiker, restauranger och bostadsentréer.” säger Dag Thulin som är ansvarig för marknad och projektutveckling på Backahill.

”Här finns en unik möjlighet att ta en stark position i ett Båstad som snabbt håller på att jämna ut säsongsvariationerna” menar Fredrik Henrysson som har hand om Backahills förvaltning och projekt i Båstad.

Byggstarten för Gamlegården ägde rum i januari och beräknas vara färdigställd  sommaren 2022. Projektet uppförs i enlighet med Miljöbyggnad Silver och är lokalt producerad med Linghoff Arkitektur som arkitekt och MMB som totalentreprenör.

För mer info kontakta Dag Thulin, thulin@backahill.se, 0431-415119 
eller Fredrik Henrysson, henrysson@backahill.se, 0431-415118