Våra bolag och utvecklingsprojekt i Båstad med omnejd.
Våra fastigheter och utvecklingsprojekt i Ängelholm.
Vårt strategiska innehav i börsnoterade bolag.
Våra investeringar i mindre bolag med stor utvecklingspotential.
Vårt bolag i Stockholm som fokuserar på utveckling av hyresrätter och stadsdelsfastigheter.
Vår mötesplats i centrala Stockholm.

Backahill 20 år

Det familjeägda fastighetsbolaget Backahill bildades 1998. I 20 års tid har vi förvandlat visioner till verklighet. Där andra bara ser en tråkig och öde parkeringsplats ser vi ett livfullt och attraktivt bostadskvarter. Vårt äkta engagemang i det lokala samhället kombinerat med ett starkt entreprenörskap driver oss att hela tiden skapa nya möjligheter – till glädje för många människor.

Nedan kan du läsa om en av alla visioner vi förvandlat till verklighet under de senaste 20 åren.

Storgatan – Ängelholms hjärta

Som fastighetsägare är vi måna om att driva utvecklingen av Ängelholms centrum i positiv riktning. Vi vill stärka stadskärnan som en upplevelsebaserad mötesplats där bekvämlighet och njutning ges stort utrymme. En levande och attraktiv stadskärna med folkliv, service, handel och arbetstillfällen signalerar tillväxt och framtidstro. 

Backahill har under mer än tio års tid investerat i ett tiotal fastigheter på Storgatan, stadens shoppingstråk nummer ett och en populär träffpunkt för ängelholmarna. Här finns en bra blandning av bostäder, butiker, service, restauranger och kontor – grunden för god trivsel och ett levande centrum dygnet runt. 

Trots stark konkurrens i regionen och i en tid då e-handel och köpcenter utanför stadskärnorna påverkar den centrala handeln och folklivet, fortsätter Ängelholms cityhandel att öka. Enligt Fastighetsägarnas undersökning är ökningen 7,6 procent, vilket gör Ängelholm till tredje bästa stadskärna i Sverige. Att välkända aktörer såsom Åhléns, H&M Home, Lindex, Kicks och Harrys väljer att finnas på Storgatan är ett tydligt tecken på att cityhandeln i Ängelholm har en stark ställning. 

2013 - Lugnare citytrafik tack vare garagetunnel

Ängelholms fina citykärna med dess stora shoppingmöjligheter är populär hos både stadsbor och besökare. Men liksom för andra stadscentrum har tillräckligt goda parkeringsmöjligheter varit en utmaning. I februari 2013 invigde Backahill tillsammans med Ängelholms kommun den tunnel som nu förbinder de två parkeringshusen i fastigheterna Duvan och Påfågeln som finns på var sin sida om Storgatan. Förbindelsen innebär att bilister inte längre behöver köra runt Stortorget för att komma till Duvans parkeringsgarage. Det minskar därmed trafiken betydligt genom city och gör det lättare att parkera på de parkeringsplatser som erbjuds i Duvan. Öppningen av tunneln föregicks av en omfattande renovering och upprustning av båda garagen. Med ny belysning, nylagd golvbeläggning och nya fräscha färger utgör garagen en tilltalande parkeringsyta mitt i centrala Ängelholm.

Ombyggd ishall viktig del i Rögles elitsatsning

Rögle BK är Nordvästskånes stolthet i hockeysammanhang. Klubben har spelat hockey sedan 1950 och har i olika omgångar spelat i högsta serien. Inför säsongen 2008/2009 lyckades klubben åter ta sig upp till högsta divisionen, och behövde då en arena som bättre kunde attrahera både publik och sponsringsintäkter än den gamla Ishallen. Genom Arenabolaget i Ängelholm investerade Backahill i en större och modernare ishall, Lindab Arena, som idag rymmer en publik på drygt 5 050 personer.

Inför Rögle BK:s återinträde till Svenska Hockeyligan 2015 byggdes arenan om igen för att möta SHL:s nya riktlinjer. Isen sänktes med 60 cm, så att antalet sittplatser kunde utökas från 3 000 till 4 000. Med fina konferenslokaler, 25 loger, restaurang och barer är Lindab Arena en uppskattad plats för ishockey på toppnivå och andra publikdragande evenemang.

Från tenniskris till nöjesmetropol

Under början av 1990-talet var den världskända båstadtennisen i kris. Det svenska tennisundret tycktes vara förbi, vilket drabbade Swedish Open i Båstad hårt. Publiken svek, sponsorerna likaså.

För att rädda kvar turneringen i Båstad krävdes en kraftsamling av lokala politiker, näringslivsrepresentanter och tennisintresserade. År 2000 förvärvade Båstadtennis & Hotell AB, med entreprenören Erik Paulsson i spetsen, tennisanläggningen. 

Förvandlingen av Hotel Skansen till högklassig hotell- och konferensanläggning spelade en avgörande roll i förnyelsen av båstadtennisen. Tillsammans med den ombyggda tennisstadion och nöjesstället Pepes Bodega bidrar Hotel Skansen nu till att göra Båstad till en av Sveriges mest attraktiva semesterorter.

To the top