Senior Ekonom sökes!

Backahill är ett familjeägt bolag som bildades 1998. Vi har rötterna i Ängelholm och på Bjärehalvön - men också i vår ägares gränslösa entreprenörskap och drivkraft att göra affärer. Grunden i företagets verksamhet är att äga, förvalta och utveckla fastigheter. Vår ambition är dessutom att vara en långsiktig partner i projekt som skapar lönsamhet och tillväxt till glädje för många människor.

Verksamheten är indelad i tre olika affärsområden - där fastigheter är kärnan i allt vi gör. Men fastigheterna är inte målet i sig. Vi använder våra fastigheter som medel för att påverka vårt samhälle i positiv riktning.

Backahill, som idag består av cirka 110 bolag och är ett mycket stabilt och lönsamt bolag med cirka 360 personer anställda på helårsbasis, behöver stärka upp och utöka sin ekonomiavdelning med en Senior Ekonom.

I det breda spektrat av arbetsuppgifter ingår bl.a. (men inte uteslutande) att avlasta Ekonomichefen, koncernredovisning, kvartalsrapporter, prognoser, budgetar, bokslut, årsredovisningar, deklarationer, ränteavdragsbegränsningar m.m.

Utöver de helägda bolagen ingår även att arbeta med ett 20-tal externa bolag.

Backahill är ett mycket affärs/transaktions-orienterat företag och att på olika sätt bidra i dessa affärer och transaktioner kommer också att ingå i tjänsten.

Vi ser också gärna att du är med i utvecklingen av vilka it-program och system som bolaget använder.

Arbetet sker i en miljö med högt tempo och i en prestigelös och jordnära företagskultur där alla hjälper till med stort som smått. Att vara en stresstålig lagspelare blir därmed en grundförutsättning för att passa in och fungera i rollen.

Du har troligen cirka 10 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive koncernredovisning och har du dessutom tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen så är det ett plus men inget krav.

I grunden har du en examen i ekonomi från högskolan.

Backahill är ett mycket långsiktigt företag och vi söker någon som verkligen vill utvecklas och växa tillsammans med Backahill under lång tid framöver. För rätt person kommer vi kunna erbjuda en mycket stor möjlighet till personlig och professionell utveckling i en dynamisk miljö.

Tjänsten rapporterar till Backahills Ekonomichef Annette Bergenhem.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roxenius Rekrytering och ansökan, inklusive CV och personligt brev, mailas till fredrik@roxenius.se

Vid frågor om tjänsten kontakta Fredrik Roxenius på 0709-104 625 eller på ovanstående mailadress. Intervjuer genomförs löpande i denna process och sista datum för ansökan är söndagen den 16 oktober 2022.