Roots of Happiness öppnar i ÄHLM Market

De förverkligade sin gemensamma dröm och passion för bättre hälsa genom att köpa en foodtruck och sälja sallader som gör skillnad. Nu tar systrarna Emma och Evelina Sköld nästa steg när de med sitt Roots of Happiness öppnar i ÄHLM Market senare i år. Tillsammans med Eld & Vin-krögaren Suat Yücel står de för mat och dryck-delen i Ängelholms nya mötesplats.

– När erbjudandet kom så kunde vi inte tacka nej. Det passar oss perfekt med hela konceptet. Temat för ÄHLM Market är hälsoinspirerat, säger Evelina Sköld.
Hennes tvillingsyster Emma fortsätter:
– Vi tror på hela idén med att skapa en mötesplats i centrum där det händer saker hela tiden samtidigt som det är ett skönt ställe att hänga på.

Emma och Evelina Sköld är båda utbildade kostrådgivare som har en passion för att skapa skillnad och förändra hälsan till det bättre. De hade länge haft samma dröm, att skapa sallader som gör skillnad.
– Vi brukar likna det med att bygga ett höghus. Kosten är en viktig tegelsten som du bör börja med längst ner som en bas, därefter bygger vi på.
Sommaren 2020 gjorde de verklighet av sin dröm. De köpte en foodtruck, komponerade egna hälsosamma och näringsrika sallader. 
– Vi gjorde 100 sallader men hade ingen aning om hur det skulle gå. Vi stod på Tingstorget en solig dag i september. Vi hade inte behövt vara oroliga, vi sålde slut på 45 minuter och vi fick ett jättefint bemötande.

Roots of Happiness har haft sin foodtruck uppställd vid Batterifabriken och blev ett populärt ställe för många lunchsugna ängelholmare.
– Vi lägger ner mycket tid och kärlek i våra sallader. Vi gör allt från grunden och är mycket noggranna med inköp av råvaror.

Tidigt i höstas fick de möjlighet att öppna en lunchservering utmed Storgatan i en del av lokalen som sen ska bli ÄHLM Market. Och nu är det klart att Emma och Evelina Sköld även flyttar in permanent i ÄHLM Market med sitt Roots of Happiness när renoveringen är klar.
– För första gången kan vi göra våra sallader framför kunden. Det öppnar upp nya möjligheter för oss och större valfrihet för våra kunder. Vi kommer att utöka och bredda vårt sortiment med till exempel smoothie bowls.
De ser fram emot att vara en del i något nytt och spännande i centrala Ängelholm:
– Tillsammans med Suat ska vi se till att det finns något för alla. Vi ser också fram emot att bidra och utveckla saker som events, happenings med mera.

Med Roots of Happiness och Suat Yücel (Eld & Vin) är restaurangbiten löst I ÄHLM Market:
– Det känns jätteskönt att ha detta på plats, det är viktiga pusselbitar. Det är två krögare som var för sig är starka i sina varumärken och som kompletterar varandra bra. Det är extra roligt att lyfta fram två lokala och drivna entreprenörer. Det de erbjuder har saknats i centrum och det är så vi vill arbeta. Nu fortsätter jakten på fler nyckelspelare, vi letar bland annat efter en inrednings- och presentbutik, säger Louise.

Om ÄHLM Market:
Mitt i Ängelholm, på Storgatan 40, öppnar under 2022 ÄHLM Market.
Vi ger nytt liv i lokaler från 70-talet med nya väggar och nya visioner.
ÄHLM Market ska bli en plats för mat och möten, shopping och vimmel.
Kort sagt: Vi vill bli ängelholmarnas nya sällskapsrum.
Läs gärna mer på: www.ahlmmarket.se