Långsiktigt engagemang i förändring

Familjebolaget Backahill fortsätter att vara en aktiv och engagerad fastighetsutvecklare som hela tiden letar efter nya affärsmöjligheter. Som ett led i företagets kontinuerliga utveckling säljer nu Backahill 100 procent av sin andel i SkiStar AB (publ). 

År 1975 bildades SkiStar, då under namnet Lindvallen Förvaltning AB, när Erik Paulsson tillsammans med sin bror Mats köpte skidanläggningen i Lindvallen. Fram tills i dag har Backahill varit delägare i det som blivit ett av Sveriges mest kända destinationsbolag med fokus på fjällvärlden tack vare sina många anläggningar i Sverige och Norge. 

– SkiStar har gjort det möjligt för massor av människor att njuta av ett aktivt fritidsliv i den svenska och norska fjällvärlden. Vi har sett SkiStar utvecklas till att bli Nordens största aktör inom alpin fjällturism och som nu även erbjuder aktiviteter året runt. Vi är stolta över att ha varit en aktiv del av SkiStar sedan starten, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. 

Backahills andel i SkiStar säljs i sin helhet till norska investmentbolaget Aeternum Capital AS, som har en aktiv ägarmodell för att skapa hållbara värden i kvalitetsbolag.

– Vi är väldigt nöjda med att få möjligheten att bli ägare i Skistar med dessa unika destinationer. Vi vill bidra som en aktiv ägare i bolagets nästa fas, men är samtidigt väldigt ödmjuka och stöttande till den företagskultur och det entreprenörskap som familjerna Paulsson har skapat, säger Vegard Søraunet, vd på Aeternum Capital.

Affären är en naturlig del i Backahills långsiktiga strävan att skapa och utveckla fastighetsaffärer i kombination med vackra destinationer. Backahills verksamhet fortsätter att präglas av en stark entreprenörsanda och företagets diversifieringsmodell är en av framgångsfaktorerna. Erik Paulsson med familj har genom Backahill sedan mer än 20 år haft en tydlig vision om att vara en positiv förändringskraft med en vilja att bidra till samhällen där människor trivs med att bo, arbeta och leva. 

Erik Paulsson med familj kommer via privat ägande fortsätta att vara en stor aktieägare i SkiStar med cirka 2,9 miljoner aktier.

För ytterligare information:
Lennart Mauritzson, VD och koncernchef Backahill AB, tel. 0725-70 80 80