Byggstart för ny bilhall

I veckan togs det första spadtaget av bygget av en ny bilhall som Backahill AB uppför på Midgården-området. Hyresgäst blir Bilgruppen Sandström&Hultin från Östra Ljungby som till sommaren 2022 kommer att flytta in i de nya lokalerna som byggs utmed Midgårdsvägen mellan Hedin Bil och Liljekvists.

Bilgruppen Sandström&Hultin AB startade 2018 i Östra Ljungby av Patrik Sandström och André Hultin och deras affärsmodell ”vi köper, säljer och förmedlar kundens drömbil” har varit framgångsrik då verksamheten växt sig allt större.
– Vi är ett modernt bilföretag där kunden alltid ska stå i fokus. Vi har valt att arbeta med bilar som har tappat de första alltid så ”kostsamma milen” men där vi ändå kan lämna trygga garantier till nästa kund. Vi arbetar idag med allt från lyx och sportbilar till dagens moderna och kostnadseffektiva elbilar. Kundgruppen är bred, vi vill kunna hjälpa både privatpersoner som tycker det är roligt med fina bilar och företag som är noggranna med att göra bra bilaffärer. Vi har sen länge bestämt oss för att vi inte vill bli störst men vi ska försöka vara bäst på det vi gör, säger Patrik Sandström och André Hultin i ett uttalande.
Bilgruppen har dessutom utökat sin verksamhet då man via förvärvet av Edge Motors nu även är återförsäljare för nya bilar av märkena Dodge och RAM. Efter drygt tre år i Östra Ljungby flyttar man nu sin firma till Ängelholm:
– Det ska bli riktigt roligt att få komma ”hem” till Ängelholm, vi vill sätta staden på kartan med ett showroom fullt utav häftiga bilar och på kuppen kan vi förhoppningsvis skapa en hel del nya arbetstillfällen.

– Vi är glada över att kunna hälsa Bilgruppen Sandström&Hultin välkomna till Ängelholm nästa år. Den nya bilhallen byggs på ett mycket attraktivt läge med stor potential som ger Sandström&Hultin förutsättningar att fortsätta på den spännande resa man påbörjat. Nybygget tar en del av vår tomt i anspråk så det finns plats för fler aktörer på området, säger Dag Thulin, ansvarig för marknad & projektutveckling på Backahill.
– Som bilentusiast känner jag mig personligen väldigt förväntansfull då detta ger ett helt nytt utbud till Ängelholm, tillägger Dag.

Den 1 500 kvadratmeter stora stålhallen kommer att ha en svart plåtfasad och med en helglasad entréfasad mot Midgårdsgatan. Förutom utställningslokal kommer det även att finnas en tvätt/rekonditioneringsdel samt kontor och personalutrymmen. Bygget beräknas vara klart till sommaren 2022.