Brödernas öppnar i Gamlegården

Vi har tecknat avtal med snabbväxande hamburgerkedjan Brödernas som öppnar en restaurang i nybyggda lokaler i Gamlegården i Båstad som står klart till sommaren.

– Vi är mycket glada och ser fram emot etableringen, vi har starka kopplingar till Båstad sen tidigare och tror att vårt koncept kommer att passa väldigt bra in i miljön. Både under högsäsong och resten av året, säger Arina Lysenko, etableringsansvarig på Brödernas.

Restaurangkedjan Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander, tre år senare gick bröderna Monir Kalgoum och Mika Zibanejad, NHL-proffs i NY Rangers, in i företaget. Brödernas öppnade under förra året 50 nya restauranger och har som mål att öppna 50 till i år.

– Vi har i dag 76 restauranger runt om i Sverige. Vårt koncept är hamburgare och pizzor fast 2.0. Vi satsar mycket på restaurangmiljön i våra restauranger. Både beställning och servering sker vid gästens bord. Vi vill ha en mysig miljö så att gästerna vill sitta kvar och umgås. Vi kommer att skruva på vårt koncept och anpassa det ytterligare till Båstad-restaurangen, säger Arina Lysenko.

I centrala Båstad utmed Köpmansgatan håller en ny central mötesplats med handel och hyresbostäder runt en innergård på att uppföras och beräknas stå klar till sommaren. I bottenplan blir det butiker och Brödernas restaurang som även kommer att ha en uteservering på innergården.

– Vi är glada över att Brödernas väljer Gamlegården för sin etablering i Båstad, vi tycker att de kompletterar det nuvarande restaurangutbudet i Båstad mycket bra. Det är en väletablerad kedja med ett spännande koncept som vi tror kommer att bli mycket framgångsrikt här, säger Fredrik Henrysson, projektledare Backahill Bjäre.