Bellis öppnar filial i ÄHLM Market

Klassiska blomsterbutiken Bellis kommer tillbaka till Storgatan. När ÄHLM Market öppnar kommer Bellis by Sylvia att ha en filial i den nya moderna handels- och mötesplatsen. Den nya butiken kommer att ha ett nytt koncept.

– Jag har länge haft funderingar på att öppna något på Storgatan men det ska vara rätt läge och plats. När möjligheten dök upp i ÄHLM Market så var det helt rätt timing. Jag tror på Markets koncept och vi kommer att ha en liten butik där med en annan inriktning än i den stora butiken som vi givetvis fortsätter driva som tidigare, säger Sylvia Jingskog som ägt Bellis i åtta år.

I mer än 50 år har ängelholmarna kunnat köpa blommor i Bellis-butiken på Thulingatan mitt emot Stadshuset och den butiken kommer att finnas kvar.
– I vår nya butik i ÄHLM Market har jag en grundtanke klar men på resans gång kommer den säkert att utvecklas. Vi tänker oss en butik med snittblommor, fångbuketter och så klart färdiga buketter. Du kan även beställa olika arrangemang och hämta upp det i ÄHLM Market. Det blir en blomsterbutik där du kan gå in och snabbt ta det du behöver, lite grab & go. Det är en trend att skapa sitt eget, man köper fångbuketter och går hem och fixar på egen hand, säger Sylvia.

Sylvia Jingskog har jobbat med blommor i hela sitt vuxna liv och började som 19-åring hos Göran och Birgitta Rosendahl som drev Bellis Blomsterhandel i många år. Under åtta år hade hon en egen Interflora-butik i Helsingborg.
– Det var mycket nyttigt för mig att driva den butiken.
För åtta år sedan tog hon över butiken i Ängelholm och la då till by Sylvia i namnet. För ängelholmarna blir Bellis i ÄHLM Market ett välkommet tillskott i handelsutbudet på Storgatan då det sen en tid tillbaka inte finns någon blomsterbutik längs handelsgatan.
– Det har nästan alltid funnits minst en blomsterbutik, Bellis hade bland annat en filial under en tid. Så jag ser fram emot att komma tillbaka med en filial på Storgatan. Hela Markets koncept känns spännande och fräscht, en plats där du kan mötas, umgås, hänga, äta och handla, säger Sylvia.

Louise Johansson, platschef på ÄHLM Market, är glad över att Bellis by Sylvia öppnar en butik i lokalerna.
– I Market vill vi kunna erbjuda saker som saknas i centrum och det känns bra att vi nu har blomsterbutiken på plats. Sylvia har spännande tankar kring sitt koncept och vi är övertygade om att det kommer att passa väl in med övriga verksamheter och ge ännu en dimension i hur vi vill att ÄHLM Market ska bli, säger Louise Johansson.