Backahill ger extra bidrag till Hembygdsparken

Populära Hembygdsparken står inför stora ekonomiska utmaningar på grund av bland annat pandemin och ökad skadegörelse. De lokala fastighetsbolagen Backahill AB och Melin Förvaltnings AB skänker. därför tillsammans en summa pengar till Hembygdsföreningen och hoppas att fler kan och vill hjälpa till med att ekonomiskt stötta Hembygdsparkens verksamhet.

”Som vi alla märkt under pandemin har vårt närområde blivit ännu viktigare för oss i vardagen. Allt fler har upptäckt de pärlor vi har i stan, vilket är fantastiskt roligt. Men med uteblivna evenemang har verksamheter ställts inför olika utmaningar. Vi värnar om det lokala och är måna om att Hembygdsparken ska kunna fortsätta att erbjuda Ängelholmarna en plats för lek, lärande och aktivitet. Därför är det en självklarhet för oss att stötta med en extra peng i år”, säger Svante Paulsson, Backahill AB och Håkan Svensson, Melin Förvaltnings AB i ett gemensamt uttalande.

”Hembygdsparken är en mycket viktig plats för Ängelholmarna och alla besökare som kommer hit. Vi har ofta själva genom åren besökt Hembygdsparken och vet hur fantastisk fin den är. Vi vill därför hjälpa till så man kan bibehålla Hembygdsparken och dess verksamhet på samma fina nivå. Vi hoppas att det är fler i näringslivet i Ängelholm som tycker som vi och har möjlighet att visa sin generositet”, säger de vidare.

Calle Gudmundsson, ordförande i Ängelholms Hembygdsförening, är glad både över bidraget och initiativet från Backahill och Melin Förvaltning.

”Det betyder jättemycket för oss. Under pandemin har allt fler besökt oss vilket är glädjande. Men samtidigt fick vi ställa in alla arrangemang och tappade intäkter. Dessutom har kostnaderna ökat på grund av ökad skadegörelse, underhåll av byggnaderna och dyrare djurfoder. Jag hoppas fler gör som Backahill och Melin Förvaltning och kan bidra så vi kan fortsätta som förut”, säger Calle Gudmundsson.

Vill du vara med och hjälpa Hembygdsparken? Gör som Backahill AB och Melin Förvaltnings AB - ge ett bidrag på bankgiro 547-4424 eller swisha till 123 596 5678. Märk det med bidrag2022.