Vision till verklighet

I två decennier har vi byggt fastigheter och relationer med bas i nordvästra Skåne. Här hittar du enkelt var vi finns, vad vi är på gång att bygga och visioner i urval. 

Projekt

Som fastighetsägare och förvaltare har vi en stor möjlighet att påverka och bygger därför – både bokstavligt och bildligt talat – allt vi gör med omtanke om människa, miljö och hållbar tillväxt. Nedan berättar vi om utvalda projekt som inom en överskådlig tid kommer att projekteras eller byggas.

Apelrydsskolan utanför Båstad

Apelrydskolan blev klar under 2021 och nu kan många elever glädjas åt nya fina lokaler.

Entré Norrviken

En helt ny entré byggs nu på Norrviken och kommer inrymma butik och flera nya kassor. Klart juni 2021. Du kan följa bygget genom att titta på vår kortfilm här!

Båtsmannen 5

Vi människor lever allt längre och när vi blir äldre förtjänar vi ett bekvämt och tilltalande boende. Vi kallar projektet Sollyckan och planerar för byggstart under 2022.

Verksamhetstomt utmed E6/E20

På Midgårdsgatan 9 i Ängelholm har vi en byggklar tomt med stor potential. Den är placerad precis invid motorvägen mellan Hedin Bil och Liljekvists. Här kan vi uppföra och hyra ut en byggnad anpassad direkt efter era behov. Detaljplanen medger handel med skrymmande varor, kontor och icke störande verksamheter. Byggnad upp till ca 5000 m2  och tillåts. Vid intresse kontakta Jerry Zander på 0431-41 51 06.

Villa Falken

Villa Falken i Båstad blev klar under 2021 och nu är alla husets bostadsrätter sålda.

Fågelsången 3

I centrala Ängelholm har vi i fastigheten Fågelsången planlagt för bostäder. Här planerar vi att bygga 65 fräscha hyreslägenheter. Projektet är en del av Backahills vision att förtäta Ängelholms stadskärna.

Personalhus Norrviken

Under 2021 kommer vi färdigställa ett personalhus på Norrviken. 
Se filmen om bygget här!

50% small - green background

Intervju

Erik Paulsson berättar om sitt entreprenörskap och vikten av nya projekt och visioner.

Här följer en intervju med Erik Paulsson som är en tongivande aktör på den svenska fastighetsmarknaden sedan flera decennier tillbaka.

Läs intervjun

Vision

Vi utvecklar ständigt nya idéer om bostäder, mötesplatser och verksamheter. Här är några visioner från ritbordet.

Gamlegården

Mitt i Båstad vill vi skapa inte bara efterlängtade centrala bostäder utan också en plats för social samvaro och centrumhandel.

Campus Ängelholm

Som ett led i att stärka Ängelholms attraktionskraft har Backahill initierat en näringslivsgrupp som arbetar för att få en högskoleutbildning till staden. Kompetensbehoven identifieras och planen är att få till ett samarbete med ett existerande lärosäte för att skapa utbildningsplatser i Ängelholm där högskola och näringsliv går hand i hand.

Växtverket

Ängelholm behöver en samlingsplats för entreprenörer. Konceptet Växtverket syftar till att skapa en arena som ger möjlighet för nyföretagande att få stöd och gemenskap. Plats för moderna arbetssätt som co-working i tilltalande miljöer, olika typer av mötesrum och servicetjänster som gör att företagen får lättare att växa. Konceptet kan tillämpas i äldre miljö likväl som nybyggd.

Sollyckan

Ett seniorboende som man aktivt väljer själv. En plats för livets goda år. Boendet innehåller kvalitéer utöver det vanliga med god bekvämlighet, plats för egen bil i källarplan och närhet till butiker och uteserveringar utmed Köpmansgatan. Den inglasade innergården blir ett gemensamt vardagsrum som garanterar ett socialt sammanhang.