Våra bolag och utvecklingsprojekt i Båstad med omnejd.
Våra fastigheter och utvecklingsprojekt i Ängelholm.
Vårt strategiska innehav i börsnoterade bolag.
Våra investeringar i mindre bolag med stor utvecklingspotential.
Vårt bolag i Stockholm som fokuserar på utveckling av hyresrätter och stadsdelsfastigheter.
Vår mötesplats i centrala Stockholm.

Backahill Innehav

Vi har ett strategiskt aktieinnehav i fem börsnoterade fastighetsbolag. Att vi dessutom är engagerade i fjällvärlden är en del av vår historia.

Backahill är en aktiv och långsiktig ägare i fem fastighetsbolag som täcker stora delar av Sverige.

 • Wihlborgs är det ledande kommersiella fastighetsbolaget i Öresundsregionen. Företagets kontor och fastighetsbestånd finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn.
   
 • Fabege har ett fastighetsbestånd som är koncentrerat till fyra tillväxtområden i huvudstadsregionen: Stockholms innerstad, Arenastaden, Solna Business Park och Hammarby Sjöstad.
   
 • Diös är norra Sveriges största privata fastighetsbolag. Företaget är verksamt från Borlänge i söder till Luleå i norr.
   
 • Catena är det femte fastighetsbolaget i aktieportföljen och en av de ledande specialisterna på logistikfastigheter i Sverige.
   
 • Brinova Fastigheter med säte i Ängelholm är ett nybildat fastighetsbolag med fokus på bostäder och kommersiella fastigheter i södra Sverige. Backahill är storägare tillsammans med AB Balder fastigheter.

 

STARTADE MED LINDVALLEN
Vi är också storägare i Skistar. Företaget grundades av Mats och Erik Paulsson redan 1975 då bröderna köpte skidanläggningen i Lindvallen. I dag är bolaget börsnoterat och driver Skandinaviens största skidanläggningar i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken.

To the top