Våra bolag och utvecklingsprojekt i Båstad med omnejd.
Våra fastigheter och utvecklingsprojekt i Ängelholm.
Vårt strategiska innehav i börsnoterade bolag.
Våra investeringar i mindre bolag med stor utvecklingspotential.
Våra fastigheter och projekt inom vård och omsorg.
Vår mötesplats i centrala Stockholm.

Backahill 20 år

Det familjeägda fastighetsbolaget Backahill bildades 1998. I 20 års tid har vi förvandlat visioner till verklighet. Där andra bara ser en tråkig och öde parkeringsplats ser vi ett livfullt och attraktivt bostadskvarter. Vårt äkta engagemang i det lokala samhället kombinerat med ett starkt entreprenörskap driver oss att hela tiden skapa nya möjligheter – till glädje för många människor.

Nedan kan du läsa om en av alla visioner vi förvandlat till verklighet under de senaste 20 åren.

Ombyggd ishall viktig del i Rögles elitsatsning

Rögle BK är Nordvästskånes stolthet i hockeysammanhang. Klubben har spelat hockey sedan 1950 och har i olika omgångar spelat i högsta serien. Inför säsongen 2008/2009 lyckades klubben åter ta sig upp till högsta divisionen, och behövde då en arena som bättre kunde attrahera både publik och sponsringsintäkter än den gamla Ishallen. Genom Arenabolaget i Ängelholm investerade Backahill i en större och modernare ishall, Lindab Arena, som idag rymmer en publik på drygt 5 050 personer.

Inför Rögle BK:s återinträde till Svenska Hockeyligan 2015 byggdes arenan om igen för att möta SHL:s nya riktlinjer. Isen sänktes med 60 cm, så att antalet sittplatser kunde utökas från 3 000 till 4 000. Med fina konferenslokaler, 25 loger, restaurang och barer är Lindab Arena en uppskattad plats för ishockey på toppnivå och andra publikdragande evenemang.

Från tenniskris till nöjesmetropol

Under början av 1990-talet var den världskända båstadtennisen i kris. Det svenska tennisundret tycktes vara förbi, vilket drabbade Swedish Open i Båstad hårt. Publiken svek, sponsorerna likaså.

För att rädda kvar turneringen i Båstad krävdes en kraftsamling av lokala politiker, näringslivsrepresentanter och tennisintresserade. År 2000 förvärvade Båstadtennis & Hotell AB, med entreprenören Erik Paulsson i spetsen, tennisanläggningen. 

Förvandlingen av Hotel Skansen till högklassig hotell- och konferensanläggning spelade en avgörande roll i förnyelsen av båstadtennisen. Tillsammans med den ombyggda tennisstadion och nöjesstället Pepes Bodega bidrar Hotel Skansen nu till att göra Båstad till en av Sveriges mest attraktiva semesterorter.

To the top